Assalamualaikum..~
makan malam ketika berseorangan..
kuih ini bernama Abuk-abuk...
bahan-bahan untuk membuat...
sandwich sardin..
bahan-bahan:
roti, sardin, cili merah, bawang besar, marjerin, timun, garam
cara-cara:
asingkan sos sardin dengan ikan sardin.
lenyek-lenyekkan sardin smpai hancur a.k.a lunyai..
dadukan bawang besar dan cili merah..
gaulkan semua bahan sardin yg da lunyai tadi +bawang+cili merah+garam secukup rasa..
sapukan marjerin rata2 kat roti..
hiris timun dan susun kat roti..
sapukan bahan2 tadi...
boleh makan.. :)
sandwich telur~
bahan-bahan
telur rebus, mayonis, lada sulah, bawang besar, timun, marjerin, roti
rebus telur buang kulit..lenyek smpai lunyai..
masukkan mayonis, lada sulah, bawang da timun yang telah didadukan..
gaul rata2...
sapukan marjerin dan bahan2 tadi...
siap! ^^
ni ntah menda ntah nama dia..
tapi perasa yang paling best ceklat, kacang ngn jagung..
air teh tiga lapis..
rasa mcm nak cendol2 sket..
lagi sedap dari teh susu..
nasi ayam makcik kantin..~
tiap2 hari rabu makan nasi ayam..
makcik kantin..saya nak makan nasi campur..~huhu
1 hari 1 menu..ulang semula minggu depan..~
aiyakk..makcik kantin yang sangat menyahut seruan 1 Malaysia..
Perkara yang sering dilakukan apabila mengalami tekanan..~
zaman-zaman belajar dulu..
asal tertekan ja..cnfirm tekan pedal minyak dan klac keta menuju ke...
PONDOK PIZA~
ye..percaya la..
saya antara pengunjung setia pondok piza di Jitra..
memandangkan saya kini berada di tempat lain..
inilah hari pertama saya menjejakkan kaki di Pondok Piza di Bahau~
ya..saya makan semua seorang diri..
tetapi saya tidak berdaya menghabiskan seorang diri..
terpaksa la dibungkus~
^^
dan menghabiskannya di rumah..~~
air istimewa..
jus oren sunquick+limau nipis+asam boi..
ye..saya sukakannya...~~ ^^
laksa makcik kantin..
laksa kt Jitra gak yang sedap...(sumanya Jitra..haishh~~)
bila da xde makanan lain...malam-malam..
kunyah epal hijau..
roti gandum bersama tuna bercili..
ini ler tuna bercili dalam tin..~
ok..sekian...
1904's lalala: Jangan membazir makanan ye..~ ^^
0 comments:
Post a Comment