20150909

BUSAN - SEOUL TRIO TRIP 2015 - DAY 1

Assalamualaikum
Annyeong.

Entah kenapa malam-malam ni tetiba datang mood nak menaip, nak update blog kesayangan ni ha.
Tengok balik last entry rupanya setahun yang lepas.

Kalini nak buat ringkasan je pasal trip yang da tiga bulan lpas.

BUSAN-SEOUL TRIO TRIP 2015

Ni kali kedua pergi Korea Selatan sebab first time pegi thun 2012 dlu kan..
Dlu pergi bertujuh, kali ni bertiga. That's why Trio Trip.


1 Jun 2015 take off dri KLIA 2 ke Gimhae International Airport, Busan.
Soalan yang slalu ditanya kenapa pegi Busan..? alasan yang sangat buat diri sendiri gelak sebabnya nak makan ketam. haha. (*macam kt mesia ni xde ketam kan*)


Alhamdulillah, selamat mendarat dkt epot busan.

Da smpai epot, crik T-Money.. lpas tu memulakan perjalanan ke tmpt penginapan, Hansung Motel.
Dari epot, ktorg decide naik train aje. sebab mudah. And lepas da pusing2 crik jalan, jmpe pon motel.


View dlm bilik ktorg. (Introducing the trio members: me, kak hafsah and ecah eonnie)

Lepas rehat-rehat sekejap.. (tido skejap sbenarnye sb agak pening dlm flight xleh tido)

ktorg pon memula misi berjalan-jalan.


First destination, ktorg pegi 40 Steps Culture aand Tourism Theme Street
(kalo tgok runningman ada ep yg dorg main bling kasut kt sni)

lpas da jalan-jalan sni, ktorg pon gerak ke next destination.


Busan Tower. 



Masuk Busan Tower ni fee nye 5000 won per person


view dari busan tower. mengopi skejap. ^^


bangunan ni pun dkt busan tower gak.

Next, gerak untuk carik makan malam pulak. On the way, terjumpa la gerai buah-buahan ni. 
Ktorg pon beli la strawberry tu sebekas yang harganya 5000 won.


Next destination ke Jagalchi Market. Nak makan ketam kan..? 
Tapi yang bestnye, masuk kt dlm market tu, dua tiga langkah tu keluar balik sb byk btol haiwan laut yang aneh-aneh dan agak rugi sebab keluar terlalu cepat smpaikan tak sempat nak snap any pics. *salah satu sebabnye, bila tgok haiwan laut yang aneh-aneh tu, jadi geli secara automatiknye*

Selepas da pusing2 kat kawasan luar bangunan market, lalu la di kawasan kedai makan. And setelah mencapai kata sepakat, ktorg pon pilih kedai yang guna meja rendah and duduk atas lantai je sebab nak rehatkan kaki yang da penat dok berjalan aje.

lepas da pilih menu dan memang nak makan ketam, ktorg pon amik set ketam.
banchan saje penuh semeja. tak lama lepas tu baru ketam smpai.





side dishes belah atas, ketam da siap stim~ whoottt!!
Isi ketam banyakkkkkkkkkkkk!!! tiga orang makan pon sangat la seksa nak habiskan.
Isi dia agak kasar la kalo nak dibandingkan dgn ketam biasa. da tengok ler saiz nye..
 harga ketam ni dia caj based on weight dia.
one set tu 150 000 won. quite pricey I guess but it was under our budget as we want to eat the crab after all..



muka da kenyang, ktorg pon bergambar dengan ketam yang masih fresh. 
*thanks dkt oppa hensem, offer kluarkan ketam dari akuarium and tlg amikkan gmbr ktorg*



Next, ktorg pegi BIFF square plak.




tempat dia ala-ala macam uptown jugak la.
banyak gerai2..

and lepas tu terjumpa la aiskrim nye gerai. 
greentea+vanilla flavoured ice cream which cost only 2000 won!
nyummeh

and yes, I have been craving for this. Hotteok!!! Busan Style hotteok!! I love it soooo much..




before we went back to our room, we spent our time in front of the Busan Station.
and met a couple from Malaysia. They shared their experiences as they were back from Jeju Island and keep insisting us to go to Jeju too..




and end our first day with a few strawberries and banana uyu!!!















20140923

HO HO HO HO HO HOLLLLLAAAAA!!!!!!!!!!!

HAAAAAAAAA HAAAAAA HAAAAAAATTTCCCHHEEEUMMMM!!!!!!!!!
oh hoi..~~
da berzaman dah tinggal blog ni..
bukan setakat bersawang, berdebu berhabuk bagai..
da tatau da nak describe apa ha..~
punyala lamaaaaaaaa xupdate.

sbenaqnya, kalo ikutkan banyak ja benda nak update..
tp tahap kemalasan nak menaip mengatasi segala-galanya.
entry dari tahun 2012, dok ada dalam draft smpai la da thun 2014 ni, x jugak publish.

Astaghfirullah al azim.. punya la malaih~


memandangkan dah lama sangat x update kan..
nak la kongsi perkara yang agak menarik yang berlaku dalam 2 tahun ni.

ok, pertama sekali, mari kita patah kembali ke tahun 2012.

kenapa tahun 2012..?
sb thun 2012, misi nak ke Korea dah berjaya dicapai.

ktorg pegi bertujuh~ ^^
my hanbok. *I called it instant hanbok*
Misi 2012, nk gi korea dengan beli hanbok da tercapai.
hahaha.. gigih btol bli hanbok walaupun hanya dapat instant hanbok je. 
kenapa panggil instant hanbok? sb hanbok ni guna zip je.. hoho..


trip pasal gi korea tu nanti2 la kalo rjin nak update. sbenarnye da byk lupa da pon.. al maklum la..da bertahun. haha..


ok.. next, 2013.
ok, thun 2013 ni agak spesel sebabnye, sebabnyeeee..??

sebab tahun 2013 la mula jatuh chentaaa dkt CNBLUE.
CNBLUE debut 2010. 2013 baru nak minat. haha.

tatau la cmne leh terminat kt CNBLUE.
kenal je nama CNBLUE seblom2 ni..tp xpenah pon nak care sgt pasal lagu2 dorg.
dengar pon gitu2 je..
tgok si yonghwa dgn jonghyun tu berlakon drama.
tapi mcm xde efek yg kuat utk minat dorg.
sebabnya minat MBLAQ.

tapi dah nak dijadikan cerita, mungkin sb MBLAQ lama sgt menyepi..
cuba-cubalah layan lagu CNBLUE plak.
kebetulan mase tu dorg baru comeback dgn lagu I'm Sorry tu.
layan punya layan trus MELEKAT!
amik!!!

tengah2 fefeeling CNBLUE, tup-tup, dapat tau dorg nak buat world tour Blue Moon.
and the best part~~~~

MALAYSIA termasuk dlm senarai.
oh hoi!!!
tetiba tahap kegembiraaan luar biasa datang menyusup kalbu.
*ok ayat merepek*

and~~~

yeahhh!!! I bought the ticket to go to the concertttt!!!!!

view from my seat.
after the concert, I fall in love with CNBLUE. hoho..
sebab lepas tgok dorg perform live, mmg respek kt dorg berempat ni.
tak boleh nak terangkan camne. tp kena la gi sndiri. baru akan faham.
ingt lagi mse da abes, xkluar dari stadium da cakap dengan ecah eonnie, "kalo dorg dtg lg, kita pegi eh" 
mse tu jugak la first time jmpe dgn ecah eonnie. seblom ni dok spazz dkt twitter je.. hihi..
details pasal concert..? later.


and tahun 2013 jugak, dapat pegi USS.

pegi dengan ecah eonnie jugak.. ^^

Nak jugak amik gmbr kt globe tu~~

















me with ecah eonnie! weee~~





















Gigih jugak nak amik gmbr Merlion ni walaupun da malam.
















al-kisah pasal USS ni pon nanti2 la cerita kalo rajin~ hahaha..




ok. then masuk plak tahun 2014.

ini tahun menggila.
kenapa..???

menggila dekat CNBLUE.
demam Blue Moon tu amik masa gak la nak pulih.
and this year, CNBLUE buat lg tour.
CAN'T STOP tour.
mmg btol2 CANT STOP.
tau kenapa..? 
sebab dapat tau dorg pegi Singapore utk tour tu.
and.....


freebies from the fanclub. I love them!




















view from my seat
















ok. agak jauh dari stage. tapi nak buat cmne kan.. mse tu tgh xde bajet.
jadik dapat tgok dri jauh pon ok la..~~
paling best sb dpt dgr Jonghyun nyanyi Teardrops in the Rain LIVE!!
terharuuuuu betul mse dgr sb fav song!! 

and memang betul2 CANT STOP
bila...




















yeap! pegi jugak CANT STOP kt Stadium Negara.
kali ni lg best sb beli rock zone.

sb dpt tgok dorg dekatttt!!!!

yonggggg!! 

CNBLUEEEEEEEE!!!!
























sbenarnye xde la dekat sgt.
tp sb boleh zoom kan..
details pasal concert mls nk story sbnye kat newspaper, internet sume banyak crita pasal dorg ni.
yang pasti, pegi sndiri la utk tgok and enjoy  their live performances.
 
CNBLUE JJANG!
DAJUKJA, YEAH!!!


ok. abes la cerita pasal dua tahun.
details sume pasal trip ke cncert ke, kalo rajin nt mungkin la akan diblogkan.
kalo rajin. hihi..

ok, till then.
annyeonggggg~~~~

20120531

BLAQ% VER. (Finally!)

Months ago which I do not really remember the exact date.

and finally, it is in my hand~~



BLAQ% VER

(MBLAQ's 4th Mini Album)


Let's check it out!!

wrapped~

bubble wrapper~

plastic wrapper..

the album cover! finally!!

back~

CD~~ 

mini photobook with lyrics front cover~

CD + Mini Photobook + lyrics~


and enjoy the pictures~~

^^
















-END-