20101119

S.I.K.A.P

SITUASI 1:

da siap-siap membeli-belah....
makan-makan....
pastu nak balik...
pegi la kat keta...


ini gambar hanyalah sekadar hiasan saja~~

dan mesti la nak undur or reverse kan..
da tgok byk kali dah..
mmg line da ckup clear..



tbe-tbe...



zuppp! ade keta lalu kt blkg!

sedangkan mmg da terang2 dia nmpk kita ni ngah reverse..


sape2 yang penah rase situasi ni..SILA angkat ibu jari kaki..!




apakah perasaan anda pada ketika itu..???
(sila nyatakan dalam ruangan komen ye kalo nk nyatakan perasaan anda atau reaksi anda)




************************************************************************

ini diriku sndiri la..~~


*perkataan pertama yg slalu muncul ntah dri mne:
BUTA ke..?
xnmpk ke org tgh reverse ni!!
pastu mula la membebel2~
sape yg dok kt seblah tahan telinga je la dgr..~



haisyy..itu la realitinye bila drive kt M'sia ni..
xde sikap yg baik...Attitude tu kurg..

sekurg2nya...tnggu la jap..
da nmpk kot org tu nga reverse keta..
cuba sabar la sket...



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


SITUASI 2:

ini gambar hanyalah sekadar hiasan saja~~


msuk tmpt parking..
pusing punya pusing...
da bleh tawaf kot kt tmpt parking tu....




tup tup..
nmpk org nk kuar...
org tu pon..
msuk dlm keta...
hdupkan enjin...
nmpk da lmpu da menyala..
kita pon bagi la signal nak amik tmpt parking dia..
tunggu dgn penuh kesabaran..


seminit..



dua minit...




berminit-minit...




tapi...
tetap x kuar2...


adoyy..~~~punyala lama dia nak kuar dri tmpt parking tu...
menda la dia buat dlm keta tu lma2..



keta kt blkg da mkin pnjg beratur...


pe perasaan anda ketika itu..??




*************************************************

kalo bleh..saya xnak jdi seperti itu...
kita kena consider org lain jugak...

jadilah pemandu yang berhemah..
TERIMA KASIH!







2 comments:

Dark Half said... Reply To This Comment

penah je terjebak dlm situasi2 yg kau cter tu... mulut aku ni pantang sket kalau bnda2 yg unexpected camtu terjadi. kalau tak SH*T dapat la F**K

kalau parking tak keluar2 tu kemungkinan tgh bergayut, takpun tgh french kiss dlm kete. aku keluar, pas2 p ketuk je cermin. kalau dia x badmood, xde la caci maki yg kuar..huhu

[MiSs1904] said... Reply To This Comment

DH: haha..~~tu ar! naseb baik dapt p'kataan "buta" kalo naseb x baik..p'kataan yg lg dahsat la kuar..

kalo lame sgt, ak blah je..~